Pametne zgrade

Preduzeća koja se bave projektovanjem, isporukom uređaja i opreme, izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema u pametnim zgradama

Električni sistemi u pametnim zgradama

Električni sistemi u pametnim zgradama predstavljaju važan segment u funkcionisanju pojedinih tipova objekata.

Pametne zgrade predstavljaju posebne tipove objekata u kojima su primenjeni savremeni automatizovani i integrisani sistemi za upravljanje električnim uređajima. Posebna pažnja je posvećena smanjenju potrošnje električne energije, ugradnji energetski efikasnih sistema, komfornim i jednostavnim rešenjima za korišćenje.

U pametnim zgradama se može vršiti kontrola i upravljanje svim važnim električnim sistemima u objektu: elektroenergetskim sistemima, sistemima klimatizacije i ventilacije, sistemima grejanja, sistemima hlađenja, protivpožarnim sistemima, protivprovalnim sistemima, sistemima telekomunikacija, računarskim sistemima, sistemima električnih instalacija, sistemima osvetljenja, audio sistemima, video sistemima, sistemima kontrole pristupa, alarmnim sistemima, bazenskom opremom, električnim prozorima, signalnim sistemima, industrijskim sistemima, tehnološkim sistemima i mnogim drugim sistemima.

Posle upoznavanja sa projektnim zadatkom, eventualnog snimanja stanja u objektu i prikupljanja svih potrebnih informacija o potrebnim sistemima u pametnim zgradama pristupa se planiranju odgovarajućeg tehničkog rešenja.

Pravilno projektovanje i kvalitetno izvođenje radova, prema tehničkim propisima iz oblasti elektrotehnike, zakonu o planiranju i izgradnji, zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu itd. i pravilan izbor električnih uređaja, opreme i materijala i njihovo održavanje je preduslov za odgovarajuće, tehnički sigurno i bezbedno funkcionisanje sistema u pametnim zgradama.

U zavisnosti od izabranog sistemskog rešenja projektom sistema u pametnim zgradama će se predvideti ugradnja odgovarajućih električnih instalacija, uređaja, opreme i materijala za navedene sisteme: kontroleri – LED, DMX, HVAC, moduli, komunikacioni moduli, internet moduli, SMS moduli, upravljački moduli, alarmne konzole i paketi, dimeri, daljinski upravljači, smart tasteri, smart senzori, touch paneli, prijemnici, primopredajnici, releji, senzori, filteri, izvori napajanja, upravljači balastima, automatizacija, merenje energije, multimedija, motorizovanje, ekskluzivna galanterija, korisnički interfejs itd. Obavezno je potrebno da električna instalacija, uređaji, elektro oprema i materijal budu kvalitetne izrade od poznatih proizvođača kako bi sistemi u pametnim zgradama funkcionisali na pravilan način.

U podkategoriji PAMETNE ZGRADE možete pronaći veliki broj preduzeća iz Beograda, Niša, Novog Sada kao i ostalih gradova Srbije koja se bave projektovanjem, proizvodnjom i prodajom opreme, profesionalnim izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema u pametnim zgradama.

Cene električnih sistema u pametnim zgradama

Cene projektovanja, isporuke uređaja i opreme, izvođenja radova i tehničkog održavanja sistema u pametnim zgradama su različite, određuju se za svaki sistem pojedinačno i zavise od sledećih faktora: obima i složenosti navedenih električnih sistema, neophodnosti angažovanja stručnih kadrova, količine naručenih uređaja, opreme i materijala, vremena potrebnog za završetak radova, dodatnih posebnih i specifičnih zahteva investitora, načina i rokova plaćanja i ostalih faktora.


PREDUZEĆA ZA PROJEKTOVANJE ELEKTRIČNIH SISTEMA U PAMETNIM ZGRADAMA

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA ISPORUKU ELEKTRIČNIH UREĐAJA, OPREME I MATERIJALA ZA ELEKTRIČNE SISTEME PAMETNIH ZGRADA

Izdvajamo sledeća preduzeća:

SEPon – SERBIAN ELECTRIC POWER
Boška Toškovića 26, 36000 Kraljevo
LIGHT ELECTRIC GROUP d.o.o.
Boška Toškovića 26, 36000 Kraljevo

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA IZVOĐENJE RADOVA NA UGRADNJI ELEKTRIČNIH SISTEMA U PAMETNIM ZGRADAMA

Izdvajamo sledeća preduzeća:

SEPon – SERBIAN ELECTRIC POWER
Boška Toškovića 26, 36000 Kraljevo

Pogledajte i sledeća preduzeća:

PREDUZEĆA ZA TEHNIČKO ODRŽAVANJE ELEKTRIČNIH SISTEMA U PAMETNIM ZGRADAMA

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:

baner-tmc
baner-esajam1