Mikro knjiga

Mikro-knjigaMikro knjiga je specijalizovani izdavač računarske literature, a objavljuje i knjige na opšte i obrazovne teme. Osnovana je 1984. godine i do sada je objavila 350 knjiga, najviše iz oblasti računarstva i informacionih tehnologija. Izdaje i mesečni časopis Mikro – PC World u saradnji s grupacijom International Data Group (IDG). Zahvaljujući pažljivom izboru naslova priznatih stranih i domaćih autora, kao i trajnom usmerenju na visok kvalitet prevoda, izrade knjige i štampe, Mikro knjiga zauzima vodeće mesto među izdavačima informatičke literature.

Elektronika za neupućene
Upoznajte osnove elektronike na zabavan način. U knjizi su objašnjeni osnovni pojmovi u elektronici, prikazano je mnoštvo elektronskih komponenata i njihova upotreba, te protumačene šeme koje početnicima zadaju muke.

Svi oni koji počinju da se bave elektronikom iz hobija, ali i oni koji žele da unaprede svoje znanje, naučiće kako da opreme svoj radni prostor, odaberu i koriste alatke, projektuju štampane ploče, montiraju detektor pokreta ili naprave i programiraju sopstvenog robota.

Elektronski projekti za neupućene
Ko kaže da Sajam nauke mora da se završi? Ako volite da sami pravite zanimljive naprave, ova knjiga mora da se nađe na ekranu vašeg radara. Tu ćete pronaći deset zabavnih projekata koji se bave svetlošću, zvukom ili vibracijama – neobičan mikrofon, naprave na daljinsko upravljanje, igračke koje govore i drugo. Za sve njih su date potpune liste delova i alata, bezbednosne smernice i šeme za ožičavanje.

Naučite kako da:
• bezbedno rukujete elektronskim komponentama
• čitate šeme kola
• otkrivate greške u kolima pomoću multimetra
• pravite spravice koje aktivira svetlost
• upotrebite detektor pokreta
• pretvorite elektromagnetne talase u zvuk

Ova knjiga vam pruža sjajnu priliku da se zabavite i istovremeno upoznate elektroniku ili da proširite svoje elektronske horizonte.

Za razliku od knjige Elektronika za neupućene, koja se može smatrati prvim delom ove knjige i u kojoj su detaljno objašnjene osnove elektronike, komponente i tehnike koje se koriste u elektronici, knjiga Elektronski projekti za neupućene namenjena je praktičnoj primeni svih tih znanja pri izradi zanimljivih projekata.

Više informacija o ostalim izdanjima Mikro knjige potražite na www.mikroknjiga.rs

baner-tmc
baner-esajam1