Kradljivce jure u zoru

Kradljivce jure u zoru

Bandera

Ekipe elektrodistribucija širom Srbije odskoro u “noćnoj patroli” po fabrikama, klubovima… U Beogradu čak 5.000 krađa struje. Pekare najproblematičnije

MONTERI distribucija po Srbiji kradljivce struje odskoro jure – i u sitnim satima. Kako brojne preduzetničke radnje, industrijski pogoni i klubovi rade samo noću, tada i neovlašćeno koriste kilovate, pa su ekipe EPS prinuđene da organizuju i “noćne patrole”.

U potragu za kradljivcima kilovata, najviše posla imaju monteri iz Beograda. Samo na području glavnog grada otkriveno je 5.000 krađa struje u vrednosti 300 miliona dinara. Među ponoćnim kradljivcima najviše je pekara, privatnih mini fabrika, ali i celokupnih industrijskih postrojenja u državnom vlasništvu. Svi oni preko dana normalno troše struju, a uveče se priključe “za džabe”.

– Jednu pekaru blizu velike beogradske pijace smo kontrolisali danima – kaže Sandra Alagić, iz EDB.

– Imali smo konstantne prijave da kradu električnu energiju, a i podaci su pokazivali veliku potrošnju na okolnim brojilima, ali ih nikada nismo uhvatili na delu. Bili smo prinuđeni da napravimo mini zasedu i nekoliko noći smo ih obilazili tajno. Na kraju sedmice, uhvatili smo ih da se kače na tuđe brojilo u pola četiri ujutru!

U noćnu patrolu ekipe distribucije ne idu nasumično u sve objekte i kod građana, pa oni ne treba da brinu da će ih neko uznemiravati dok spavaju..

U poslednjoj akciji distribucije “Jugoistok” u Nišu, tokom jedne noći je otkriveno čak 15 kradljivaca električne energije.

BANDERA

MEĐU 52 načina koje su ekipe EPS do sada otkrile, a na koje građani i privreda kradu struju, najviše je direktnog priključenja na banderu. Kradljivci se i u samoj kući uključuju na dovod pre brojila, menjaju mesta žica za odvod i dovod.

Vest je preuzeta sa www.novosti.rs

Nema komentara

Komentari su zatvoreni.

baner-tmc
baner-esajam1