Kompenzacija reaktivne snage

Preduzeća koja se bave projektovanjem, isporukom uređaja i opreme, izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema kompenzacije reaktivne snage

Kompenzacija reaktivne snage

Kompenzacija reaktivne snage predstavlja važan segment u funkcionisanju svih tipova objekata.

Sistem kompenzacije reaktivne snage omogućava smanjenje reaktivne snage koju stvaraju induktivni potrošači u objektu (elektromotori, energetski transformatori, elektromagnetne prigušnice, indukcione peći, elektrovučna postojenja, ispravljači, jednosmerni pogoni, prese itd.) ugradnjom kondenzatorskih baterija paralelno sa potrošačima čime se vrši popravak faktora snage odnosno, od mesta ugradnje prema potrošačima, tzv. kompenzacija reaktivne snage.

Kompenzacija reaktivne snage se može vršiti na nekoliko načina:

– pojedinačna kompenzacija za jednog potrošača
– grupna kompenzacija za grupu potrošača sa jednom ili više kondenzatorskih baterija
– centralna kompenzacija za sve potrošače u objektu sa zajedničkim kondenzatorskim baterijama i automatskom regulacijom reaktivne snage

Često su u upotrebi kompenzacije reaktivne snage u kombinaciji sa ugrađenim filterskim uređajima (filterske kompenzacije reaktivne snage) koje omogućavaju eleminisanje viših harmonika iz elektroenergetskog sistema objekta.

Ugradnja sistema kompenzacije reaktivne snage omogućava sledeće prednosti sa stanovišta energetske efikasnosti: smanjenje troškova električne energije, stabilniji rad elektroenergetskog sistema objekta, rasterećenje transformatora i kablova, eliminisanje viših harmonika itd.

Posle upoznavanja sa projektnom dokumentacijom, eventualnog snimanja stanja u objektu i prikupljanja svih potrebnih informacija o potrebnim sistemima kompenzacije reaktivne snage pristupa se planiranju odgovarajućeg tehničkog rešenja.

Pravilno projektovanje i kvalitetno izvođenje radova, prema tehničkim propisima iz oblasti elektrotehnike, zakonu o planiranju i izgradnji, zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu itd. i pravilan izbor električnih uređaja, opreme i materijala i njihovo održavanje je preduslov za odgovarajuće, tehnički sigurno i bezbedno funkcionisanje sistema kompenzacije reaktivne snage.

U zavisnosti od izabranog sistemskog rešenja izvršiće se ugradnja odgovarajućih električnih instalacija i elektroenergetskih uređaja i opreme za sisteme kompenzacije reaktivne snage: kondenzatorske baterije različitih vrednosti 6.25kVAr, 10kVAr, 12.5kVAr, 15kVAr, 20kVAr, 25kVAr, 30kVAr itd., kontakteri, automatski detektori reaktivne energije, automatski regulatori reaktivne energije, sklopna tehnika, kontroleri, kablovska instalacija, komunikacioni moduli itd. Obavezno je potrebno da sistemi kompenzacije reaktivne snage budu kvalitetne izrade od poznatih proizvođača kako bi navedeni sistemi funkcionisali na pravilan način.

U podkategoriji KOMPENZACIJA REAKTIVNE SNAGE možete pronaći veliki broj preduzeća iz Beograda, Niša, Novog Sada kao i ostalih gradova Srbije koja se bave projektovanjem, proizvodnjom i prodajom opreme, profesionalnim izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema kompenzacije reaktivne snage.

Cene sistema kompenzacije reaktivne snage

Cene projektovanja, isporuke uređaja i opreme, izvođenja radova i tehničkog održavanja sistema kompenzacije reaktivne snage su različite, određuju se za svaki sistem pojedinačno i zavise od sledećih faktora: obima i složenosti navedenih električnih sistema, neophodnosti angažovanja stručnih kadrova, količine naručenih uređaja, opreme i materijala, mesta i roka isporuke, stanja u magacinu, potreban uvoz robe iz inostranstva, vremena potrebnog za završetak radova, dodatnih posebnih i specifičnih zahteva investitora, načina i rokova plaćanja i ostalih faktora.


PREDUZEĆA ZA PROJEKTOVANJE SISTEMA KOMPENZACIJE REAKTIVNE SNAGE

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA ISPORUKU ELEKTRIČNIH UREĐAJA, OPREME I MATERIJALA ZA SISTEME KOMPENZACIJE REAKTIVNE SNAGE

Izdvajamo sledeća preduzeća:

AVALON PARTNERS d.o.o.
Patrijarha Dimitrija 24, 11090 Beograd

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA IZVOĐENJE RADOVA NA UGRADNJI SISTEMA KOMPENZACIJE REAKTIVNE SNAGE

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:

PREDUZEĆA ZA TEHNIČKO ODRŽAVANJE SISTEMA KOMPENZACIJE REAKTIVNE SNAGE

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:

baner-tmc
baner-esajam1