Klimatizacija

Preduzeća koja se bave projektovanjem, isporukom uređaja i opreme, izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema za klimatizaciju

Klimatizacija

Sistemi klimatizacije i ventilacije predstavljaju važan segment u funkcionisanju svih tipova objekata.

Klimatizacija predstavlja postupak pripreme, ubacivanja i izvlačenja vazduha kako bi se ostvarila odgovarajuća temperatura i vlažnost u prostorijama za rad i boravak ljudi i drugih živih bića. Ventilacija predstavlja postupak ubacivanja i izvlačenja vazduha iz željenih prostorija.

Posle upoznavanja sa projektnim zadatkom, eventualnog snimanja stanja u objektu i prikupljanja svih potrebnih informacija o potrebnim sistemima za klimatizaciju pristupa se planiranju odgovarajućeg tehničkog rešenja.

Pravilno projektovanje i kvalitetno izvođenje radova, prema tehničkim propisima iz oblasti elektrotehnike, zakonu o planiranju i izgradnji, zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu itd. i pravilan izbor električnih uređaja, opreme i materijala i njihovo održavanje je preduslov za odgovarajuće, tehnički sigurno i bezbedno funkcionisanje sistema za klimatizaciju.

U zavisnosti od izabranog sistemskog rešenja projektom sistema za klimatizaciju će se predvideti ugradnja odgovarajućih električnih instalacija, uređaja, opreme i materijala za navedene sisteme: klima komore, ventilatori za ubacivanje vazduha, ventilatori za izvlačenje vazduha, fan coil sistemi, ventilacija, vazdušne zavese, ovlaživači vazduha, omekšavanje vode, uređaji za upravljanje klimatizacijom, oprema za klimatizaciju – elektro ventili, termostati, presostati, senzori itd. Obavezno je potrebno da električna instalacija, uređaji, elektro oprema i materijal budu kvalitetne izrade od poznatih proizvođača kako bi sistemi za klimatizaciju funkcionisali na pravilan način.

U podkategoriji KLIMATIZACIJA možete pronaći veliki broj preduzeća iz Beograda, Niša, Novog Sada kao i ostalih gradova Srbije koja se bave projektovanjem, proizvodnjom i prodajom opreme, profesionalnim izvođenjem radova i tehničkim održavanjem sistema za klimatizaciju.

Cene sistema klimatizacije

Cene projektovanja, isporuke uređaja i opreme, izvođenja radova i tehničkog održavanja sistema za klimatizaciju su različite, određuju se za svaki sistem pojedinačno i zavise od sledećih faktora: obima i složenosti navedenih električnih sistema, neophodnosti angažovanja stručnih kadrova, količine naručenih uređaja, opreme i materijala, vremena potrebnog za završetak radova, dodatnih posebnih i specifičnih zahteva investitora, načina i rokova plaćanja i ostalih faktora.


PREDUZEĆA ZA PROJEKTOVANJE ELEKTRIČNIH SISTEMA ZA KLIMATIZACIJU

Izdvajamo sledeća preduzeća:

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA ISPORUKU ELEKTRIČNIH UREĐAJA, OPREME I MATERIJALA ZA ELEKTRIČNE SISTEME ZA KLIMATIZACIJU

Izdvajamo sledeća preduzeća:

SEPon – SERBIAN ELECTRIC POWER
Boška Toškovića 26, 36000 Kraljevo

Pogledajte i sledeća preduzeća:


PREDUZEĆA ZA IZVOĐENJE RADOVA NA UGRADNJI ELEKTRIČNIH SISTEMA ZA KLIMATIZACIJU

Izdvajamo sledeća preduzeća:

SEPon – SERBIAN ELECTRIC POWER
Boška Toškovića 26, 36000 Kraljevo

Pogledajte i sledeća preduzeća:

PREDUZEĆA ZA TEHNIČKO ODRŽAVANJE ELEKTRIČNIH SISTEMA ZA KLIMATIZACIJU

Izdvajamo sledeća preduzeća:

MEP Inženjering d.o.o.
Zarija Vujoševica 61, 11 070 Novi Beograd

Pogledajte i sledeća preduzeća:

baner-tmc
baner-esajam1