Guglu preti kazna od oko šest milijardi evra

Guglu preti kazna od oko šest milijardi evra

Google

Evropska komisija bi mogla da osudi Gugl zbog antikonkurentske prakse uz veliku novčanu kaznu od oko šest milijardi evra

VAŠINGTON – Evropska komisija bi mogla da osudi Gugl zbog antikonkurentske prakse uz veliku novčanu kaznu od oko šest milijardi evra.

Evropska komisija već pet godina vodi istragu protiv američkog veb giganta Gugla pod pretpostavkom da koristi svoj dominantan položaj na tržištu (90 odsto pretraga na vebu idu preko njega) i podstiče sopstvene usluge i veb sajtove u klasifikaciji rezultata.

Evropska komisija pokušava od 2010. godine da postigne dogovor kako bi okončao tu situaciju, ali Gugl igra na “kartu” vremena.

EU bi mogla tokom aprila da pokrene parnični postupak protiv Gugla, a na žalbe na račun pretraživača očekuje se da on ponudi neku transakciju ili iznese svoju odbranu.

U slučaju neuspeha transakcije ili odbijanja argumenata za odbranu, Guglu bi mogla da bude izrečena kazna u visini od 10 odsto njegovog prihoda, što je šest milijardi evra, objavljeno je danas na veb portalu ouest-france.fr.

Vest je preuzeta sa www.tanjug.rs

Nema komentara

Komentari su zatvoreni.

baner-tmc
baner-esajam1