Gašenje Elektrovojvodine štetno za Pokrajinu

Gašenje Elektrovojvodine štetno za Pokrajinu

Skupstina Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada upozorila je danas, povodom odluke o gašenju četiri privredna društva za proizvodnju električne energije na teritoriji Srbije, među kojima je i “Elektrovojvodina”, i njihovom pripajanju Elektrodistribuciji Beograd, da je gašenje “Elektrovojvodine” štetno po interese Vojvodine i njenih građana.

Pokrajinska vlada, kako se navodi u saopštenju, insistira na realizaciji zaključaka Skupštine Vojvodine od 14. decembra 2012. godine, kojima se, između ostalog, traži da “Elektrovojvodina” zadrži status privrednog društva i da se predstavnici pokrajinskih vlasti i Sindikalne organizacije “Elektrovojvodine” uključe u rad stručnih timova za reorganizaciju EPS-a.

Tada je zatraženo, dodaje se u saopštenju nakon sednice vlade, i da se zadrži decentralizovan sistem za distribuciju i upravljanje distributivnim sistemom u kojem bi “Elektrovojvodina” bila jedan od operatera za distribuciju električne energije i upravljanje distributivnim sistemom.

Napominjujući da je “Elektrovojvodina” kompanija od strateškog značaja za Vojvodinu, ukazuje se da je neophodno da zadrži status privrednog društva u cilju obezbeđivanja kvalitetne i sigurnije isporuke električne energije kupcima, kao i očuvanja imovine građana i privrednih subjekata sa teritorije Vojvodine čijim sredstvima je izgrađena infrastruktura.

Pokrajinska vlada zadužila je Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine da sačini detaljnu informaciju koja se odnosi na restrukturiranje Elektroprivrede Srbije, koja bi potom bila upućena na razmatranje pokrajinskom parlamentu.

EPS je juče saopštio da će do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije biti integrisana i da se četiri privredna društva za distribuciju električne energije – Elektrovojvodina, Elektrosrbija, Jugoistok i Centar pripajaju privrednom društvu Elektrodistribucija Beograd i od 1. jula rade kao jednistveno privredno društvo EPS Distribucija.

Vest je preuzeta sa www.tanjug.rs

Nema komentara

Komentari su zatvoreni.

baner-tmc
baner-esajam1