Facility management

Preduzeća koja se bave održavanjem objekata po sistemu Facility managementa

Održavanje objekata – Facility management

Održavanje objekata po sistemu Facility management-a predstavlja važan segment u planiranju i realizaciji održavanja električnih sistema u pojedinim tipovima objekata.

Facility management predstavlja poseban vid sveobuhvatnog upravljanja nekretninama radi povećanja produktivnosti u okviru osnovne delatnosti preduzeća koji, između ostalog, podrazumeva i tehničko održavanje električnih sistema u kompletnom objektu. Preduzeća koja se bave ovim vidom održavanja mogu, pored tehničkog održavanja električnih sistema, korisniku da ponude upravljanje i organizovanje i ostalih aspekata funkcionisanja objekata kao što su: bezbednost, čišćenje, snabdevanje, izdavanje prostora, planiranje troškova, finansijsko upravljanje, konsultantske usluge itd.

Facility management predstavlja poslovnu aktivnost koja ima za cilj da klijentima pomogne kako bi sa jednim celovitim rešenjem i optimalnim mogućnostima realizovali upravljanje i održavanje tehničkih sistema kao i ostalih segmenata koji su im potrebni prilikom eksploatacije objekata. Najčešće se koncept upravljanja i održavanja po sistemu Facility managementa kreira posebno za specifične potrebe svakog objekta.

Na taj način se razvijaju i unapređuju postojeći i kreiraju novi električni sistemi i procesi čime se dolazi do korisnih i optimalnih tehničkih rešenja koja se primenjuju i realizuju u pojedinim projektima potrebnim korisniku.

Iz tog razloga usluge Facility managementa u oblasti elektrotehnike predstavljaju važan segment u planiranju električnih sistema u objektima i najčešće rezultiraju izradom odgovarajućih sistemskih rešenja prilagođenih potrebama korisnika.

Posle upoznavanja sa projektnom dokumentacijom, eventualnog snimanja stanja u objektu i prikupljanja svih potrebnih informacija o potrebnim električnim sistemima pristupa se primeni odgovarajućih tehničkih rešenja.

Facility management u oblasti elektrotehnike se primenjuje prema tehničkim propisima iz oblasti elektrotehnike, zakonu o planiranju i izgradnji, zakonu o bezbednosti i zdravlju na radu itd.

U zavisnosti od izabranog sistemskog rešenja predvideće se ugradnja odgovarajućih električnih instalacija, uređaja, opreme i materijala za potrebne sisteme. Obavezno je potrebno da električna instalacija, uređaji, elektro oprema i materijal budu kvalitetne izrade od poznatih proizvođača kako bi električni sistemi funkcionisali na pravilan način.

U podkategoriji FACILITY MANAGEMENT možete pronaći veliki broj preduzeća iz Beograda, Niša, Novog Sada kao i ostalih gradova Srbije koja se bave održavanjem objekata, između ostalih i električnih sistema, po sistemu Facility managementa za različite tipove objekata.

Cene usluga Facility managementa u oblasti elektrotehnike

Cene usluga Facility managementa u oblasti elektrotehnike su različite, određuju se za svaki objekat pojedinačno i zavise od sledećih faktora: obima i složenosti potrebnih tehničkih sistema, neophodnosti angažovanja stručnih kadrova, vremena potrebnog za angažovanje, dodatnih posebnih i specifičnih zahteva investitora, načina i rokova plaćanja i ostalih faktora.


PREDUZEĆA ZA ODRŽAVANJE OBJEKATA PO SISTEMU FACILITY MANAGEMENTA

Izdvajamo sledeća preduzeća:

MEP Inženjering d.o.o.
Zarija Vujoševica 61, 11 070 Novi Beograd

 

Pogledajte i sledeća preduzeća:

baner-tmc
baner-esajam1