Đokić: Elektroprivreda Srpske neće biti privatizovana

Đokić: Elektroprivreda Srpske neće biti privatizovana

Trafo

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da preduzeća iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema.

“Plan premijera Srbije ne podrazumijeva prodaju, odnosno kupovinu, nego isključivo poslovnu saradnju dve elektroprivrede. Samo na tim osnovama, koje podrazumijevaju obostranu korist, možemo se dalje dogovarati”, rekao je Đokić, prenose “Nezavisne novine”.

Đokić je za prvu narednu zajednicku sednicu vlada Republike Srpske i Srbije najavio kandidovanje određenih projekata, kao i nastavak započetih u sektoruenergetike.

On je rekao da tom ministarstvu još nisu zvanično dostavljeni detaljni rezultati analize prvih kolicina nafte iz prve bušotine u Posavini, koje sprovodi NIS, ali da informacije kojima se trenutno raspolaže ukazuju da će izvještaj biti pozitivan i da je nafta dobrog kvaliteta.

Srpska snažno podržava ovaj projekat i nedavno smo sklopili aneks sporazuma, a ugovorom je produžen rok radova na ovoj bušotini. Sigurni smo da će se ovaj projekat još razvijati i da će biti uspešan”, rekao je Đokić.

Premijer Vučić je pre deset dana rekao da Elektroprivreda Srbije (EPS) neće biti privatizovana i izrazio želju da bude proširen uticaj EPS-a.

“Želim da najavim da mi imamo drugačije planove za preduzeće EPS. Ne želimo da ga prodajemo i ne želimo da ga privatizujemo. Želimo da proširimo svoj uticaj, da razgovaramo sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom”, rekao je Vučić.

Vest je preuzeta sa www.tanjug.rs

Nema komentara

Komentari su zatvoreni.

baner-tmc
baner-esajam1