Antić: Neće biti radikalnog poskupljenja struje

Antić: Neće biti radikalnog poskupljenja struje

Trafo

BEOGRAD – Neće biti radikalnog poskupljenja struje i građani Srbije ne treba da brinu, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić.

“Pokušavamo da bilo kakve korekcije struje pomerimo, tj da se dese što kasnije i da te korekcije budu što manje. Vodimo ozbiljne razgovore sa MMF, EBRD i Svetskom bankom kako bi obezbedili da se oba ta parametra ispune i nadam se da ćemo u tome uspeti”, poručio je ministar gostujući na televiziji Pink.

On je podsetio da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom međunarodnih finansijskih institucija da se cena struje podigne na ekonomski nivo, jer je niža od svih zemalja u regionu.

Na drugoj strani, kako je naveo, predstavnici vlade su svesni da reforme pogađaju građane, zbog čega ih ne treba dodatno opteretiti radikalnim poskupljenjima struje.
“Zato pokušavamo da cenu struje držimo na tom nivou i ne dozvolimo da ona naglo raste, već da to bude postepeno. U tom trouglu, Vlada pokušava da sa MMF ispregovara da to bude umeren preoces koji će ići polako”, zaključio je on.

Vest je preuzeta sa www.tanjug.rs

Nema komentara

Komentari su zatvoreni.

baner-tmc
baner-esajam1